Az esküvői képek trendjei – FotoBese.com

Az esküvői képek trendjei – FotoBese.com
5 (100%) 6 szavazat

Esküvői képek készítése profi esküvői fotóssal Bese Zoltánnal

Esküvői képek
Esküvői képek

Az elmúlt száz évben igencsak megváltoztak a technikai feltételek a világon. Ez magával hozta a fényképkészítés módjainak változását is. A portréképek után már eseményeket is fényképeztek. Az eseményfotózások közül pedig magasan kiemelkedik az esküvői fotózás.

Esküvői képek készültek már az 1800-as években is, és az 1900-as évek közepéig az egyetlen lehetőség erre a műtermi fotózás volt. Itt álltak ugyanis rendelkezésre a súlyos, masszív fényképezőgépek és kellékei.

A II. világháború környékén megjelentek a „hordozható” fényképezőgépek is, ami még mindig azt jelentette, hogy állványt és egyéb felszerelést kellett cipelni. De már kimozdultak a műteremből. Készültek képek a szabadban, a lagziban is. Megjelentek az amatőr fényképészek is.

A digitális fényképezés korszaka pedig elindította a fényképek áradatát az egész világon. Az esküvői képek is különböző fejlődési szakaszokon mentek át.

Az esküvői képek jellemzői a régmúltból és a mai trendek:

1800-1950 között csak néhány műtermi esküvői kép készül.

Itt a megfelelő megvilágítással és beállított pózban néhány esküvői kép készült az ifjú párról, hiszen drága mulatság volt a fotózkodás, és nem azért mert a fotográfus sokat akart keresni, hanem mert a technikai felszerelés és a fotó előállítása nagyon sokba került.

A képen a menyasszony minden esetben visel fátylat, a csokor pedig rendszerint a lábánál a földön van. A vőlegény kezében kalap és fehér kesztyű és frakkban vagy díszegyenruhában van. A menyasszony a vőlegényt karolja és nem a kamerába néznek. A kép egész alakos.

Az 1900-as évek közepétől már készülnek képek az esküvőkön is, és a szabadban csoportkép is. Az ifjú pár a kamera lencséjébe néz. Jellemző kép, amikor a menyasszony ül a vőlegény előtt, és az is, amikor a menyasszony beszáll a feldíszített automobilba.

A 80-90-es években jellemző műtermi kép, amikor lépcsőn áll a fiatal pár. Szabadtéri esküvői kép pedig a parkban készül. A menyasszony ül a fűben szétterített menyasszonyi ruhában. Az esküvő délelőttjén történik a fotózás. Már albumba rendezik az esküvői képeket.

Ezredforduló és napjaink. Kreatív esküvői képek készülnek mindenhol, és már nem feltétlen az esküvő napján. Bármi lehet a helyszín az esküvői fotózáshoz: kastély, elhagyatott épület, erdő, tópart, nevezetes épület. Csak a fantázia és az ifjú pár óhaja szab határt. A profi esküvői fotós bárhova elmegy és bárhol tud nagyon jó minőségű és kreatív, életszerű képeket készíteni a házasulandó párról. Készül fizikailag is esküvői album és digitális változatban is.

Készül fénykép az esküvő előtt, akár jegyes fotózás formájában, de a fotós megörökíti az esküvőre való készülődést is. Lefotózza a menyasszonyt a koszorúslányok gyűrűjében, vagy épp amikor a harisnyakötőt húzza fel. Megörökíti a magabiztos, délceg vőlegényt a laza és vagány barátai körében. Az egész nap dokumentálva van vizuálisan a fényképek által. Akár több ezer fénykép is készülhet. Majd ezeket a fotós kiválogatja, szerkeszti, retusálja és tökéletes képeket ad át az immáron ifjú házaspárnak.